2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 10 juli 2012

KONSUMLÄKTAREN

Popskolan är i något av ett litet chocktillstånd. Britannia Stand på Portman Road kommer att byta namn till East Of England Co-operative Stand. Detta till följd av att de senare har hostat upp fett med cash (icke ett faktum ännu, men ett högst rimligt antagande att de åtminstone bjudit över eventuellt bud från andra sponsoraspiranter). 


Man kan tycka att det var ju bra att det kommer in fett med stålars, men hur kul är det att ringa och beställa biljetter till den läktaren? "Top of the morning to ya! Could I have four tickets in the, eh, just a minute, eh, East of England Co-operative Stand Lower please?". Biljettkontoret kommer skratta ihjäl sig varje gång nån vill beställa plåtar till konsumläktaren. Frågan är vad gemene man kommer referera till läktaren som:


1. Co-op Stand. Högst troligt.
2. West Stand. Logiskt men ändå inte. East of England och hela den biten krockar lite. Ungefär som att West Ham ligger i East London.
3. Domusläktaren. Kanske inte.


Det minsta man kan begära är väl ändå att de smäller upp en Co-op i direkt anslutning till läktaren så folk kan veckohandla när det är hemmafight. Köp en back till fullpris, få nästa half price liksom.

2 kommentarer:

Fred sa...

Kumlas ”sportarenor” har också diverse skönklingande namn.

När kumlingarna går på fotboll gör de det på klassiska IP. Alltså IdrottsParken. Många yngre är tämligen obekanta med att i princip alla Sveriges idrottsplatser förr hade namnet idrottsparken eller möjligen Vallen av något slag.

Då känner de sig mer bekväma med att gå på Ishockey i vad som idag heter, Weidermans Buss Arena. Herregud, var finns moralpredikarna och bakåtsträvarna när de behövs? En ishall ska väl kallas för just ishall och inget annat! Men jag får väl vara nöjd ändå. Tidigare namn på innan nämnd byggnad har varit, BOB-hallen efter sylt och saftfabriken med samma namn belägen mittemot fängelset i stan. Med fängelset i åtanke har även ishallen, dock inofficiellt, kallats för, inte helt otippat kanske, ”Bunkern”. Efter äppelmos och ciderbygget fick ishallen namnet MOAB-hallen efter den lokala styckaren. Jeeez, kan det bli värre? Varför inte ”slakthuset”!

Men den stora publikmagneten i stan är utan tvekan platsen där kumlas speedway-hjältar håller hov, nämligen. (trumvirvel) ICA Maxi-arena. Ta daa… Tidigare, supertöntigt namn, Motorstadion. Ha ha, störtlöjligt. Nu vallfärdar kumlingar och annat löst folk till ICA Maxi en masse trots det trista namnet. Är det de snabbåkande 50- kiloskillarna eller tävlingen, ”Stava till våra polska förares namn och få fem procents rabatt på nästa köp av BOB saft”

Bubblare,

Ishockey Valbo Borr & Tång Arena
Wow, känns som till och med jag har budget att köpa namnet på plejset.

Fotboll Pizza Hut Park och Fitness First Stadium
Inte samma ägare till dessa två, me thinks. PHP ligger inte helt otippat i det stora landet i väster och har FC Dallas som lag. Spelarnas storlek undrar du. Super size svarar jag.
FFS, ha ha, kul namn ju. I alla fall i kortversion. Finns att hitta i Bournemouth och här släpps ingen in över 70 kilo. De normalt smala engelska arenaentréerna är här i Kate Moss storlek.

Nigge sa...

Bunkern! Vilken klassiker!

I serien om värdelösa sponsrade arenor ligger vår granne i Colchester rätt högt upp på sämstalistan (eller lågt?) med sitt Weston Homes Community Stadium. Även om det känns lättare att acceptera att nya och omlokaliserade arenor har nya namn känns ju just det namnet helt värdo.

Sen kan de ju ändra namnet på Portman Road hur mycket de vill, alla kommer ju kalla den för Portman Road ändå.

I en annan sport nära mina hemtrakter så sög ju först Ejendals Arena ankballe namnmässigt, men när de sen ändrade till Tegera Arena blev ju folk (och jag) bara förvirrade. Avgå arenasponsorer!