2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 3 juli 2012

POSTFESTIVALAKTIVITETER

Så här i efterdyningarna av fem dagars festivalande är det till individens fördel att ha semester. Det är tillika ytterst fördelaktigt att kunna fokusera på aktiviteter som är lite mer Laid Back, typ:

* Åka tåg. Det håller i fem minuter tills nån meddelar att det är signalfel mellan Borlänge och Säter och tåget måste stå still under långa perioder samt åka irriterande långsamt under resterande stunder. Bara att acceptera att det inte finns nåt att göra åt saken och fortsätta läsa bok. Lyckas man med det kan man knappast bli mer laid back.

* Spela fotboll. Börja kicka lite med Lilla Sektionen varpå Systersektionen får nys om nämnda aktivitet och gärna vill vara med och skoja till det lite. Eftersom Lilla Sektionen är ensam i sitt lag och inte är målvakt så går det inte att göra mål på honom. När han sedan byter lag och båda Sektionerna så att säga blir ett så uppstår trubbel inom lag Sektion. Lilla Sektionen får känsloutbrott på grund av meningsskiljaktigheter om vem som tog bollen först. Systersektionen idkar envist motstånd varpå Faderssektionen försöker medla. Den medlingen finner inget gehör hos någon av de båda mindre Sektionerna. Han från den äldre sektionen får en lysande idé och tänker att om jag är lite skojig pappa här och springer och tar bollen så kanske de glömmer att vara ledsna (för de verkar liksom ha glömt varför de är det). Resultatet är förbluffande dåligt. Ilskan och gråten tar nya proportioner och tas ut på ovan nämnda Faderssektion. Slut på fotboll. Tyckte jag hade en väldigt laid back approach, men man kan ju inte lyckas jämt.

* Spela kort. Väldigt avslappnande semesteraktivitet. Olyckligtvis lyckas Fru Nygårds vinna hela rasket. Förhåller mig sensationellt laid back till hela debaclet och tänker att det faktum att jag nattade två barn mitt i hela partiet måste haft menlig inverkan på slutresultatet.

* Spela golf. Denna simplaste av sporter. Slå på en boll tills den hamnar i ett hål (alternativt spela på en hel radda med bollar eftersom en del av dem hamnat i skogsliknande terräng som dessutom tydligen inte är en del av själva banan). De här slagen som hamnar utanför banans markeringar blir lätt goda ursäkter för känslomässiga briseringar. Jag håller mig givetvis laid back ety jag kan damma ut ett dussin bollar out of bounds och ändå hålla kusin/låtsasbror på behörigt scorekortsavstånd.

* Dricka en öl eller två. Det här är ju ofta själva definitionen på laid back (om man håller sig till en eller två mind you!). Fett med nice som de säger nu för tiden.

Vill du prova hela konceptet med att vara laid back? Börja med att ha semester, sen är det bara att rada upp aktiviteterna. Lycka till.

4 kommentarer:

F. Timeus sa...

Låter strålande!

Nigge sa...

Det är grymt! Prova vettja!

Fred sa...

Kan det bli mer Laid back att vara kvar på jobbet när alla andra tar semester? Rutinerat herr Sandström, rutinerat.

Nigge sa...

Det kallas orutinerat, ooooorutinerat, det kallas...ja du kan väl resten.