2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 24 augusti 2012

JO, DET VAR DET HÄR MED DEN LÅNGDRAGNA BEEFEN


Låt oss rekapitulera beefen i korta drag:

Först var det bara en halvbeef, ingen riktig SJ-nivå med andra ord. Sen körde det ihop sig och blev en fet sirloin steak. Hackande tv och bredband med självomstartande modem utgjorde de främsta irritationsmomenten. Det stora företaget kontaktades mobiltelefonledes varpå följande skeende vecklade ut sig:

Vecka 1, onsdag: Tekniker anlände. Diagnos: byt modem. Torsdag: Bytte modem, ingen skillnad. Nytt telefonsamtal, tekniker fick åka tillbaka. Natt mellan torsdag och fredag: Åska. Gjorde inte saken bättre. Den blev rent av jättedålig. Nytt samtal via luren och information om att kötid på tekniker ökat dramatiskt sedan dagen före.

Vecka 2, i stort sett varje dag kan man säga: Ingen tekniker. OS rullade på sin första vecka, gammalt modem plockades fram och spelen kunde följas hjälpligt via nätet.

Vecka 3, fredag. Nytt modem landade. Digitalbox fortfarande lika död som en skrivmaskin från Åtvidaberg. Nya telefonsamtal, bla bla bla.

Vecka 4, tisdag. Vilsen tekniker dök upp utanför köksfönstret till synes inspekterande ägorna. För mig hade han gärna fått kolla uppkopplingen istället. Vi fick ju lov att släppa in honom i huset i alla fall. I 93 sekunder. Längre tog det inte för honom att konstatera att vi bör ha digitalbox på plats för att han ska kunna göra en adekvat analys av läget. Han ringer oss på torsdag meddelade han, vi ringer Alans kusiner (a.k.a Det Stora Företaget). Ring ring. Roger på stora företaget ska skicka digitalbox. Onsdag: Digitalbox anlände. Helt odramatiskt. Döm om vår förvåning när det visade sig att den funkade. Torsdag: Vi såg inte röken av tekniker. Varken i trädgården eller inomhus. Fredag: Det är idag det. Bilden hackar emellanåt och modemet har startat om minst en gång idag. Eller var det fler? Vi skulle nog behöva den där teknikern nu.

När jag har tröttnat klart på den här förbannade jävla skiten ska jag nog ringa det där stora företaget igen. Jag har numer en personlig relation med de flesta i den där supporten så det borde bli ett trevligt och småputtrigt samtal.

To be continued skulle jag tro...

Inga kommentarer: