2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 14 augusti 2012

SAGOSTAFETT


Man kanske har barn, man kanske inte har barn. Vi har barn. Lilla Sektionen och Systersektionen. Ikväll uppfinner vi ett nytt slags sagoberättande (åtminstone för vår lilla familj) och spontankör en sagostafett. Det går till som så att man kör en stafett av en made up story, så kallad saga. Viktig skillnad mot stafett på löparbana är att man utelämnar pinnen. Den är så att säga imaginär. Pass på:

Steg 1: Utse en startberättare. Kanske en Systersektion säger: - Mamma, be den som berättar finast att börja. Mamman utser Lilla Sektionen som startman. Systersektionen slänger in en kloss (OBS! Imaginär!) och får protesten godkänd. Mamman säger att hon kan börja istället. Klossen hinner inte in på mattan förrän ny startare utses. Pappan drar igång en story på ren jävelskap och klossen blir denna gång i form av en djup suck från Systersektionen.

Steg 2: Systersektionen börjar sagostafetten (eftersom hon berättar finast av de fyra närvarande lagmedlemmarna).

Steg 3: Växlingarna utförs med ackuratess. Konstpaus = växling.

Steg 4: Avsluta med att någon eller samtliga i sagan somnar. End of godnattsaga.

Enkelt upplägg, mycket underhållande. I synnerhet de synopsis som utkristalliseras efter att Lilla Sektionen fyllt i sin sträcka med “då åkte de hem och gjorde ingenting”, pappans “då kom det ett elakt träsktroll” samt Systersektionens protest om att bara för att huvudpersonerna i sagan somnat så är inte berättelsen slut med det. Tilläggas bör också att det blir två olika fabler med dito särskiljande teman, nämligen bilar och prinsessor. Lilla Sektionen drar sig ur prinsessracet strax efter start men det är en av russinen i korintkakan med det här upplägget. Skador, dopingavslöjanden och överväxlingar till trots så fortsätter övriga lagmedlemmar som om ingenting hänt.

Som bonusinfo kan nämnas att konceptet kan komma att provas i bloggformat här på Popskolan framöver. Dock med andra medlemmar i laget. Lilla Sektionen måste bygga ut sitt ordbajseri lite mer än att “då åkte de hem och gjorde ingenting”.

Inga kommentarer: