2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 26 augusti 2012

STATUS BYPARLÖR VECKA 34


Popskolan vill bara skjuta in en liten uppdatering på fronten för frekvent använda ord och fraser i byn vi bor i. Eller ja, kanske mer specifikt i huset vi bor i. Pass på, ord och fraser vecka 34:

Yes. Enkelt att använda, enkelt att förstå. Framförs med samma pondus och entusiasm som Obamas valslogan "Yes, we can!" av Lilla Sektionen.

Nej. Likaledes enkelt att använda som föregående ord, dock inte samma genomslagskraft hos mottagaren om man säger så. Å andra sidan är ju hårbollen bara 12 veckor gammal så vi brukar ackompanjera nejet med en handfast förflyttning av smådjuret ifråga.

Jag blir orolig. Nej, vi har inte adopterat Thomas Nordahl. Däremot verkar Lilla Sektionens toalettbesök numera vara förenade med någon slags ångest då han kräver sällskap. Väldigt underhållande dock från tid till annan att han springer runt i cirklar och hoppar upp och ner på fläcken istället för att gå på toan och förlösa nödigheten.

Förklädnad. Lite oklart hur många treåringar som har med det här ordet i sin vokabulär, men det känns en gnutta ovanligt. Vilken dag som helst nu har han nog lärt sig meningen av själva ordet också.

Det ser inte gott ut. Systersektionens standardfras vid ankomst till lunch- och middagsbordet, oavsett maträtt. Ofta åtföljd av "Jag tycker inte om det där". Motdraget är förstås "Vi smakar alltid på maten. Du kan inte veta om du tycker om det eller ej innan du smakat". Det följs givetvis i nio fall av tio av ett gillande och kort därefter tom tallrik. Ibland kan jag i och för sig hålla med om att det inte ser gott ut, men jag brukar i alla fall smaka på det. I nio fall av tio äter jag dubbelt så mycket som jag hade tänkt.

Det är gott för mig. Lilla Sektionens respons på Systersektionens ogillande öppningsfras.

MEN! Vad är det heeer? Nej, inte heller Peter Flack har flyttat in vårt hus på någon slags permanent basis. Kanske indikerar frasen att denna också är matrelaterad, men så är icke fallet. Den här kan höras i alla möjliga sammanhang, gärna i kombination med ett förvånat fejs på Lilla Sektionen. Man skulle kunna kalla det för en retorisk fråga. Det behövs inget svar liksom. En motfråga brukar emellertid vara synnerligen uppskattat.

När det finns fog att återkomma i ämnet så återkommer bloggen i ämnet. Yes!

Inga kommentarer: