2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 5 september 2012

ALLA BORDE ÄLSKA JOHAN ÖRJANSSON


Någon har säkerligen uppmärksammat att bloggens titel i mångt och mycket är gravt missvisande. Det är inte mycket skola och det är sannerligen alldeles för lite pop på sajten. Förvisso ackompanjeras varje inlägg med en fin liten bit men texterna har den senaste tiden haft en tendens att fokusera på katter, småsektioner och beefer av olika de slag. Vi får råda bot på det. Här kommer en ogenerad hyllning till en artist som ska ut på turné med start i helgen. Dessvärre är det alldeles för få människor som känner till honom och därav följer också per automatik att hans publik är i ständigt numerärt underläge jämfört med andra, i jämförelse, bleka akter. Han har figurerat här förut efter en spelning i Hammenhög och nu får han hela konkarongen för sig själv igen:

Snubbe: Johan Örjansson.
Hemvist: Falkenberg, säger de som vet.
& Band: Ett fantastiskt band. Men ibland kör han solo.
Plattor: Empty Road, Gone, Orange och Melancholic Melodies For Broken Hearts. Plus en live inspelad på hemmaplan i Falkenberg.

Förutom att han har en fantastisk röst kvalar han in bland förnäma låtskrivare som (pass på för ogenerad namedropping) Gary Louris, Jeff Tweedy, Matthew Sweet, Lloyd Cole, Ryan Adams, Simon & Garfunkel, Jenny Lewis och Alex Chilton. Bara för att nämna några av många med briljanta backkataloger. Ok, jag kanske tog i lite extra där. Men om det nu ska mobiliseras en Johan Örjansson-våg så är det lika bra att slå på alla trummor som finns tillhanda. För vi borde alla älska Johan Örjansson. Kanske inte på ett Fru Nygårds-spelar-ut-frikortet-sätt, men ändå. Kolla in när han berikar en scen nära dig med sin livenärvaro. Du kommer inte att ångra dig.

Inga kommentarer: