2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 29 september 2012

MYCKET SNACK OCH LITE HOCKEY

För den som någon gång haft med sig lite yngre sektioner på fotboll eller ishockey är det kanske ingen överraskning att det som för oss vuxna är själva huvudeventet har en ytterst underordnad betydelse för människor som mäter in på under 1.30 och inte har passerat sex års ålder. Det är lätt att börja tänka i banor om fem-i-topp av sidosysslor som man kan engagera sig i under tiden en hockeymatch spelas av, till exempel ett näst intill utsålt siljansderby. Inte heller är det så svårt att sätta dem på pränt:

Lilla Sektionen:

5. Se en banderoll med hockeyspelare på (Jensa Bergenström i detta fall) som hänger strax till vänster och ovan om ingången till supportershopen. Största jublet ikväll från brorsan.

4. Köpa smörknivar i shopen. Just grejen att få fria händer att välja nåt som inte kostar skjortan, men som ändå skulle kunna betyda en tröja eller en keps. Då väljer han ett tvåpack smörknivar i plast. Kvalitetsmedvetenheten hos en 3-åring är förbluffande.

3. Äta godis. Om det fanns något världsrekord i att äta upp fruktisarna i en sån där hockeypuck så är det slaget nu. Ungefär som när Usain Bolt slaktar rekord.

2. Kallprata lite med uniformerad polis. Få saker gör Lilla Sektionen så glad som när någon tilltalar honom och är det en polis med mössa, pickadoll och hel utstyrsel i övrigt är dagen gjord. Han ser ut som om han mött Dalai Lama.

1. Ismaskinerna. Vi snackar Zamboni-knarkare av stora mått. Före, i periodpauserna och innan straffläggningen. Rena happy hour. Först var vi tvungna att bevittna några minuters spolning innan hockeypuck med godis kunde inhandlas. Säger rätt mycket om betydelsen av Zamboni för Lilla Sektionen. Han skulle kunna bli nästa Spol-Jansson.

Själv kommer jag på mig med att förbanna det faktum att klubben inte har öppet i kiosken på C-sektionen så vi är tvungna att gå ner två trappor och ställa oss i en gigantisk kö för att småsektionerna ska kunna lägga rabarber på varsin hockeypuck med sötat innehåll. Men vad kan man begära för 275 kr i inträde? Lite mer än en stängd kiosk tycker jag, men det är ju bara lilla jag det. Det finns ingen fem-i-topp för fadern, men Systersektionen:

5. Utföra akrobatiska övningar på 275-kronorsstolen och hiva sig upp i ledstången som sitter fast i anslutning till nämnda stol. Gärna samtidigt som medförd flagga frenetiskt viftas i ögonen på stolsgrannar ovan- och nedanför den egna stolsraden.

4. Patrick Hersley gör mål på straff. Herregud, jubel av faderkaraktär. Hon kan bli nåt i supporterväg den här sektionen. Om hon bara håller sig borta från hockeyspelarna ska jag stötta hennes supportergärning fullt ut. Så länge hon inte får för sig att hålla på Mora eller Brynäs förstås.

3. Skrot-Nisse. Den här grejen när man precis messat till Fru Nygårds hemma i soffan att det har varit tåliga barn så långt och jinxat hela kvällen så hinner det naturligtvis bara gå några minuter av tredje perioden innan mantrat "Jag vill hem" dyker upp. Det är då varje rutinerad supporterpappa fiskar upp en bok med Skrot-Nisse ur den medhavda axelremsväskan. Basic parenting egentligen, men lätt att glömma om man är nybörjare. Vi är inte nybörjare.

2. En ryggsäck från supportershopen, lika liten som en ordinär manbag. Man måste ju ha något att visa upp i skolan, som hon säger. Jag gillar hur hon tänker.

1. Godis. Det välutvecklade och intrikata sätt som hon långsamt äter sina fruktisar och samtidigt har koll på att Lilla Sektionen smäller i sig sina som om hans liv hängde på att minst tio stycken hela tiden måste finnas i munnen till dess att hockeypucken ekar tom när man skakar på den. Det är inget tvivel om att godiset innehar en hög placering på listan, men riktigt säker på att det är nummer ett kommer först när vi är hemma och frågan om vad som var bäst ställs varpå ett svar ljuder snabbare än kvickt: Godiset!

I det perifera kunde vi konstatera att det blev 2-2 efter tre perioder och förlängning varefter de onämnbara i röda tröjor avgjorde på tombolatävlingen de kallar straffar. Fast det var väl inte hela världen. Bisysslorna höll ju världsklass idag. Gott så.

Spoiler alert - den blev inte mål på den här straffen

Inga kommentarer: