2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 19 december 2012

BILDBONANZA

Det bara smattrade i Fru Nygårds kamera. Som ett jädrans smatterband. Ändå ligger de där bilderna och gottar sig i datorn utan att nån får se dem. Det får vi ju göra nåt åt. Kolla de här roliga djuren.


Hästar finns. I floden. Fast då kallas de flodhästar. Djurlogik av bästa sorten. Men de är bra mycket tjockare än en normalbyggd häst och har gap som mer påminner om en krokodil än en en slö gammal kuse. Kamouflerar sig från tid till annan som sten. Ej Broman, men vanlig gråsten. Effektivt som tusan tydligen.


Den här göken var tyvärr sen till ett möte, annars hade vi kanske hunnit snacka lite med honom. Det är inte som det var förr i tiden att vara elefant hann han i alla fall informera oss om. Mycket stressigare nu. Väldigt många uppvisningsgig för vilsna amerikaner. Om det betyder nåt tyckte jag han verkade väldigt avslappnad för att vara så upptagen.


Det har kommit till min kännedom att det inte kommit till allmän kännedom att djuret på bilden är en något utdragen leopard. Den utvecklade en extra lång hals enbart i syfte att impa på en leopardhona. Och blev en giraff (även kallad utdragen leopard). Snacka om massive fail. Uppsidan är att arten ifråga kan äta ifred på jättehöga träd. Den uppenbara nersidan är givetvis att den aldrig kommer få idka intimt umgänge med en riktig leopard utan får nöja sig med giraffkopulering, men vi kan väl lämna den tråden innan vi ens drar fram den något ytterligare.


Världens roligaste djur. Finns inget mer att tillägga i den saken.


En helt vanlig svensk människoapa med Kapstaden i bakgrunden. Jävla posör.


Giraffen innan metamorfosen. Man får ju hålla med om att det var en smula mer skräckinjagande innan de började sträcka ut halsen till oigenkännlighet, fimpade den krullade svansen och blekte prickarna. Den hade tur den här snubben som klarade sig undan leparddomedagen.


Upphovszebran till den roligaste sydafrikanska ordvitsen genom tiderna. Vår guide Vogel (försök inte uttala det, finns inte på kartan att någon svennebanan lyckas på första försöket. Eller femtusende) drog den varje gång en zebra gick över vägen. "Zebra crossing!", följt av ett hejdundrande skratt. Givetvis asflabbade jag varje gång han sa det.

Men då är vi väl ikapp lite kan jag känna. Återkommer när det är dags för nya putslustigheter. Med eller utan djur.

Inga kommentarer: