2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 1 augusti 2012

FÖRÄLDRALEDIGHET


Jag har nästan glömt vad man gör när man är föräldraledig. Ok, jag är inte så puckad att jag inte har koll på att barnen spelar en central roll i själva upplägget. Det jag inte riktigt kom ihåg är ju att det är rackarns trefvligt att stämma träff med andra lediga föräldrar (här är det av underordnad betydelse om vederbörande är föräldraledig eller har semester) för att umgås (sitta och tjöta, företrädesvis de vuxna), leka (barnen) och fika (samtliga närvarande). Vi körde en kortvända igår med bygrannarna och idag en längre sammankomst med trebarnsfamiljen från grannbyn. Effekter:

* Lilla Sektionen får tuppjuck. Går fullständigt guleböj när det plingar på dörren under förmiddagen. Systersektionen något reserverad för en gångs skull.

* Minst en serietidningsbula på Lilla Sektionen. Höghastighetskrock med någon som förmodligen också är bulförsedd.

* Grymt bra snack med trebarnsfadern, a.k.a Min Kompis Fredrik.

* Agera stöd åt fembarnsskaran vid lunchintag, lek samt toalettbesök.

* Grädda pannkakor, vispa grädde och utfodra skocken (inkluderande Husfrun från grannbyn). Grymt bra teamarbete mellan smetansvarig och gräddningschefen.

* Handla grönsaker i den nyöppnade affären. En banan och en halv knippe druvor för hundringen jämnt. Eller kiwi för en krona stycket. Your choice.

Listan kan göras lång, men vi får dra ett streck här. De viktigaste win-grejerna räknas till två st:

1. Barnen har vansinnigt roligt. Lekande barn är starkt material. Mer sånt.
2. Att sitta och prata om allt som hör livet till med en rolig, smart, vettig och fin vän en hel dag är en förbannad lyx. For the record är han inspirationen och den som pushat till att Popskolan by Nigge finns över huvud taget (beroende på hur man som läsare ställer sig till denna information kan man antingen tycka att det var ju faktiskt en vettig man, alternativt tycker man att det var väl ändå höjden av vanvett). Your choice.

Inga kommentarer: