2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 6 augusti 2012

LÄRDOMAR FRÅN EN VANLIG MÅNDAG I AUGUSTI MÅNAD

Ett av alla dessa hopplösa ordspråk som cirkulerar bland kreti och pleti är "Man lär så länge man lever". Inte sant förstås, men här ska inte vidareutvecklas vilka underintelligenta varelser som omfattas av gruppen som inte lever och lär. Här ska istället redogöras för vad jag lär mig under en vanlig måndag i augusti månad nådens år 2012.

1. Som antyddes i taggarna i gårdagens text så infaller bröllopsdag 6 augusti och inte 5 augusti. Dock hade jag lika få rosbuketter att uppbringa imorse som under hela dagen igår.

2. Det är ingen bra idé att åka till Hufvudstaden med Lilla Sektionen och glömma hans snuttisar hemma när resan innefattar två övernattningar.

3. Likaledes korkat (läs en pappa som är lite dum i huvudet ibland) att bara få med sig en pysselbok till Systersektionen och ingen sagobok.

4. Är man mellan 3 och 5 år gammal och bor på landet på landsbygden kan det vara ett av jordens största äventyr att a) åka tåg till Hufvudstaden, b) åka pendeltåg i Hufvudstaden, c) åka buss i Hufvudstaden samt d) åka tunnelbana i Hufvudstaden. Imorgon ska vi nog prova att åka spårvagn också så har vi täckt de centrala delarna av kollektivtrafiken.

5. Man ska nog inte åka buss till andra sidan vägen för att komma till Fjärilshuset. Men det såg ut som det var en fin MTB-bana där i vegetationen.

6. Det kan vara så att det stora företagets reklamationstidsgaranti har expanderat ytterligare en dag eller så. Popskolan återkommer med besked om definitionen av 24 timmar har naggats i kanten ännu mera.

Det är oklart om det blir några lärdomar under morgondagen. Vi åker i vilket fall som helst till Gröna Lund och utforskar lärdomspotentialen där.

Inga kommentarer: