2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 12 augusti 2012

OS I VAD SOM HELST


Som ni säkert märkt vid det här laget så har det pågått ett olympiskt spel de senaste par veckorna. Nu är det ju inte vem eller vad som helst som får vara med i spelen. Det ska kvalas och tas ut och röstas bort innan deltagarna får biljett till att ens vara med och tävla. Det är dock höljt i dunkel hur kvalproceduren ser ut för de olika disciplinerna som det tävlas i. Vem bestämmer de olika sporternas vara eller icke vara i ett OS? Kan vi inte ta bort några och lägga till ett par andra samt vidareutveckla en del? Klart vi kan:

* BMX. Det finns OS i BMX. Vem hade trott det när vi körde BMX-race på Tomelilla Sommarland den där sommaren 1985? Snart kommer väl VM i minibandy också.

* Simning. Det simmas på fyra olika sätt och det brukar vara föremål för förlöjligande då många tycker att det borde räcka med det snabbaste sättet. Betänk då att det skulle bli något torftigt med endast sex individuella distanser. Inte bra. Förslagsvis utvecklar man ytterligare simsätt istället. Nuvarande varianter simmas samtliga i huvudets färdriktning. Således: 50, 100, 200 och 400 meter med fötterna först. Helt oväsentligt hur ekipaget framförs så länge påkarna kommer först och inga simfötter adderats. Påhängd motor ej tillåten.

* Brottning. Ja, ni har väl förstått att hela sporten mer liknar en kenodragning än någon slags fysisk kraftmätning nu för tiden. Hela grenen grekisk-romersk är förlegad. Grekerna går på knäna och romarriket har definitivt sett sina bästa dar. Otursvis kommer vi istället få en Coca-Cola-gren i brottningen. Det börjar med att alla får gratis Coke Diet så man lyckas banta ner sig i rätt viktklass och fortsätter med att alla domare är utstyrslade som Coca-Cola-jultomten. Istället för klossarna kommer man slänga in en colaflaska. I huvudet på jultomten. Den enda tillåtna sportdrycken i brottningen - Coca-Cola. Ni hör ju själva, det här blir ju underhållning av närapå högsta märke (den ofrånkomliga produktplaceringen drar ner betyget något till en början, men sen kommer vi alla vänja oss). Det ryktas att Pepsi är med i budgivningen, men de vill tydligen att flaskan ska slängas på en av brottarna (enligt ett slumpmässigt mönster) då det blir bättre tv.

* Gång. Jag vet inte, lite trist är det att slå in öppen dörr efter öppen dörr. Men, va fan. Gå på händerna så snabbt du kan. När kommer den grenen? Bröderna Bronett lär ha ett rackarns vasst team på gång.

Nu återstår bara att styra upp en kommitté eller två och påbörja lobby för att få med de här smärre justeringarna till Rio 2016. Kan bli hur bra som helst.

Inga kommentarer: